Velkommen 2024

Hermes i den isolerte tørrdokka vår på Purkholmen. Moen verft.

Et begivenhetsrikt 2023 er bak oss. Vi ønsker 2024 velkommen!

I løpet av fjoråret rakk vi både å legge ned grunnsteinen til vårt nye verft i Skervøy, og slokke brannen som oppsto i tørrdokka vår i Ottersøy. Aller viktigst for oss var det gode samarbeidet med både gamle og helt nye kjentfolk. Til dere sier vi: Tusen takk for året som har gått – vi gleder oss til å ta fatt på et nytt, spennende år sammen med dere!

Et av våre nyeste bekjentskap, er rederiet Hermes AS. De dyktige og energiske fiskerne fra Troms, hadde i høst sitt aller første service- og vedlikeholdsopphold i den isolerte tørrdokka vår på Purkholmen i Nærøysund. I løpet av 14 dager ble hovedmaskinen overhalt, Hermes malt i rederifargen og en hel del nytt utstyr montert.

– Møtet med Moen var veldig bra. Det var helt nytt for oss å komme innendørs og kunne gå ute i T-skjorte på vinteren, forteller teknisk sjef Alexander Granslo i Hermes AS.

– Malingsarbeid er noe som vi sliter med i forhold til herdetid og sånn når vi ligger ute og det er kaldt. Det er veldig væravhengig når vi kan male. Her vet vi at vi kan male og vi har gode temperaturer for tørketid, så vi klarer å holde tidsplanen vår, fortsetter han.

Moen Verft har gjennom en årrekke opparbeidet seg et leverandørnettverk med god kapasitet og høy kompetanse innenfor en rekke fagdisipliner. Verftets prosjektleder for Hermes-oppholdet, Hans Gylseth, forklarer at også underleverandørene involveres tidlig i planleggingen av verftsoppholdene.

– Det er jo mye fokus rundt det med maling og overbygd hall. Vi har blant annet et kjempebra team på maling som alltid er med oss i tidlig fase, planlegger sin bemanning og kommer med priser. For arbeidsfolket er det også en stor forskjell å utføre arbeid på dekk og under båten i en oppvarmet hall. Og under fine arbeidsforhold får du finere resultat på arbeidet og det blir mer effektivt, sier Gylseth.

God planlegging er viktig for at kundene skal få gjennomført alle planlagte oppgaver under oppholdet, forteller Jan Roger Lerbukt, daglig leder for Hermes AS.

– Når vi som rederi skal på verksted, er det flere ting som er viktig. Men en av de viktigste tingene er å være innendørs om vinteren eller på høsten og – ikke minst – at verftet leverer på pris og tid, sier han.