Tørrdokka stengt under Åpen dag lørdag

På grunn av fergebrannen kan ikke MOEN Verft åpne for publikum under Åpen dag på Purkholmen.

Verftets nabovirksomheter Moen Industributikk og Midnor Safety sammen med Marin Design gjennomfører det øvrige av annonsert Åpen dag som planlagt på Purkholmen lørdag 18. november mellom klokken 11 og 14. Arrangementet er en del av markeringen av at det er 100 år siden MOEN Verft ble etablert.

– Vi hadde i det lengste håpet at fergebrannen ikke ville påvirke det åpne arrangementet. Men selv med fantastisk innsats fra både brannmannskapene og våre ansatte, er det ikke mulig å åpne for publikum i dokka nå, sier administrerende direktør Paul Ingvar Dekkerhus i MOEN Verft.

Han hadde gledet seg til å vise fram «kystens katedral» til lokalbefolkningen.

– Dette er et fantastisk anlegg som både vi og mange i lokalsamfunnet er stolte av. Heldigvis ble ingen skadd i forbindelse med brannen, og så langt vi har oversikt har det også gått bra med både dokkhallen og teknisk utstyr. Vi er nå i gang med å gå gjennom og rydde tørrdokka, men blir dessverre ikke ferdig med tidsnok til å ta imot publikum lørdag formiddag. Vi arbeider nå for å klargjøre dokka til neste fartøy skal inn, sier Dekkerhus.