MOEN inngår samarbeidsavtale med Nærøy IL

– Vi er med der barn og unge er, det er der rekrutteringa starter, forteller Yngve Vikan, HR-sjef MOEN-Gruppen, her sammen med representanter fra Nærøy idrettslag Andreas Sandnes, Andreas Marø, Stein Arild Sandnes og spillere fra Nærøy g11.

Nærøy IL er kjent for sitt unike lavterskeltilbud, der alle barn får tilbud om gratis treningsavgift og gratis treningsdress hvis de blir medlem i idrettslaget. Nå blir MOEN en del av vinnerlaget, og har inngått en treårig samarbeidsavtale med idrettslaget.

 

– En viktig avtale for oss. At MOEN inngår et langsiktig samarbeid med oss betyr at vi fortsatt kan opprettholde et godt tilbud for aldersgruppen 6 til 12 år, samtidig som det gir oss handlingsrom til å skape ytterligere tilbud, sier Stein Arild Sandnes som er leder i Nærøy IL.

Idrettslaget har i sommerhalvåret hovedvekt på fotball for barn og unge, mens man på vinteren har et allidrettstilbud, noe som passer MOEN veldig godt ifølge HR-sjef i MOEN-Gruppen, Yngve Vikan.

HR-sjef Yngve Vikan sammen med Jonas Hellesø, Nærøy g11.

– Vi i MOEN har som strategi å bidra til aktiviteter for barn og unge. Breddekulturen er viktig for å bygge et godt samfunn å jobbe, leve og bo i. Vi opplever Nærøy IL som samlende idrettslag for alle, og at de legger til rette for å gi enda flere barn mulighet til å delta i organisert idrett. Det er viktig at vi har gode lavterskeltilbud til de som bor her, både med tanke på tilflytting og rekruttering. Vi er med der barn og unge er, det er der rekrutteringa starter, forteller Vikan.

Og rekruttering kan det være behov for, nå som bygda etter mange års fravær endelig har et seniorlag igjen. Til helga spiller Nærøy IL sitt seniorlag sin første hjemmekamp på 15 år. Det er en liten begivenhet i seg selv.

– Vi håper flest mulig tar turen for å få med seg vårt comeback nå førstkommende lørdag, forteller Andreas Sandnes og Andreas Marø. Det er de to som har gått i bresjen for å få i gang et seniorlag igjen. Passende nok har laget flere spillere som er ansatt i MOEN.

På samme måte som aktiviteten hos den yngre garde, så har seniorene hovedvekt på å skape en sosial møteplass og et lavterskel tilbud for de som ønsker et regelmessig tilbud.

– Først og fremst skal vi skape et tilbud der man kan møtes for å spille fotball og ha det artig sammen. Årets sesong blir på mange måter en slags prøvesesong for oss, men vi håper dette legger grunnlaget for et stabilt seniorlag mange år framover, forteller gutta, som ikke har store forventninger til resultatene.

– Vi får ta det som det kommer, men det hadde vært morsomt å vinne noen kamper også, avslutter gutta med et lurt smil.