Rustet for framtiden

Maren (28) har ansvaret for åtte ansatte, og viderefører 60 års lang og ærefull historie ved MOEN Steigen i Helnessund.

I fjor høst ble Maren Sivertsen ansatt som ny daglig leder ved MOEN Steigen. Hun kom fra stillingen som økonomisjef. De første månedene har vært hektisk, men svært spennende ifølge Maren selv. Hun tar dermed del i en lang og ærerik tradisjon. ​​For på MOEN Steigen har de mer enn 60 års erfaring med vedlikeholdstjenester for fiskeri- og oppdrettsbransjen.

– Jeg er stolt av å få ta del i denne historien, samtidig har det vært veldig mye nytt for meg. Vi er inn i en travel periode med mye arbeid, men det trives jeg med. Jeg er så heldig at jeg kan støtte meg på erfarne og svært kompetente folk, forteller hun.

Maren Sivertsen
Maren Sivertsen er daglig leder på MOEN Steigen.

Som daglig leder har hun ansvaret for åtte mann som har sitt daglige arbeid på slipen i Helnessund. Her går det i reparasjon, vedlikehold og ombygging av båter. Selv har hun en svært variert arbeidshverdag.

– Det er noe av det beste med jobben, at ingen dag er helt like. Jeg tar meg av alt fra å snakke med kunder, bistå ved opptak av båter, planlegge nye prosjekter, i tillegg til at jeg har administrativt ansvar.

Noe av det første hun fikk være med på som daglig leder var innvielsen av verftets nyeste investering, båtheisen fra Boat Lift. Til sammen ble det investert i utvidelser og utstyr for rundt 15 millioner kroner ved verftet i 2021. Svært viktige investeringer ifølge Maren.

Travelliften, som er plassert på to nybygde pirer, femdobler løftekapasiteten til verftet. Tidligere hadde verftet en vogn som kunne ta båter opptil 50 tonn på land. Den nye travelliften håndterer båter med en vekt opptil 240 tonn.

– Det er ganske vesentlig, og vil gi en helt ny hverdag for verftet, både med tanke på løft, men ikke minst mulighetene til å utvikle verftet videre. Vi har sett at vi ikke klarer å få nok omsetning på de små båtene til å få lønnsom drift. Verftet måtte gjøre dette for å bli med videre i utviklinga. Vi trenger heller ikke å ta hensyn til flo og fjære lengre, avslutter Maren, som er trygg på at MOEN Steigen er rustet for framtiden.