Robert flyttet hjem og ble prosjektleder

– Rørvik er et utrolig fint sted å bo, og det skjer svært mye og spennende næringsutvikling langs Namdalskysten. Jeg setter stor pris på å få muligheten til å være med på dette. 

Robert Hanssen er fornøyd med å jobbe hos Moen. Foto: Lykt Foto & Film.

Ordene tilhører Robert Hanssen, prosjektleder hos MOEN. Samtidig seiler nok en båt forbi. Hvert år passerer mer enn 30.000 farkoster Nærøysundet. Like ved skipsleia, på Ottersøya, ligger Moen sin nye arktiske tørrdokk. Det er blant annet her Robert har sitt daglige virke. Han har på kort tid gått veien fra trainee, til å bli prosjektleder for en av hjørnesteinsbedriftene langs Namdalskysten. Robert viser fotografen rundt i den gigantiske dokkhallen. Her er det full aktivitet.

Utenfor veggene demonstrerer værgudene at vinteren kan være hard langs Namdalskysten. Hagl- og snøbyger pisker inn over land. Gradestokken viser nullpunktet.

Inne er det tørt – og behagelige 12 grader.

Fra trainee til fast ansatt på få måneder

Robert er født og oppvokst i Rørvik. Han har alltid kjent til MOEN, men det var først gjennom en sommerjobb i 2017 at han fikk nærmere kjennskap til bedriften.

– På den tiden studerte jeg sivilingeniørstudiet Marin teknikk ved NTNU i Trondheim. Med bakgrunn i dette fikk jeg tilbud om å starte som trainee hos MOEN Verft. Da jeg startet som trainee skrev jeg fortsatt på masteroppgaven.

Robert fikk en unormal inngang til arbeidslivet. Like etter han hadde fått traineestilling hos MOEN gjennom iNam sitt traineeprogram, stengte hele verden ned på grunn av koronapandemien.

– Tanken var å jobbe perioder i andre selskaper under traineeperioden, men det ble det ikke noe av, forteller Robert. I stedet fikk han etterhvert større arbeidsoppgaver hos MOEN – og sommeren 2020 fikk han tilbud om fast stilling som prosjektleder på verftet. En stilling han trives godt i.

Den nye tørrdokka har gitt ansatte ved MOEN ypperlige arbeidsforhold – hele året. Foto: Lykt Foto & Film.

Godt arbeidsmiljø

– Allerede som trainee ble jeg tatt godt imot og fikk god støtte fra de andre prosjektlederne. Det er et godt arbeidsmiljø, samtidig som det er utfordrende og spennende med krevende arbeidsoppgaver. Hver dag lærer jeg noe nytt, forteller Robert.

Selv tok han med seg nye tanker fra skolebenken og inn i bedriften, og utover oppgavene prosjektledelse byr på, har han blitt brukt mye på ting som digitalisering og effektivisering av arbeidsoppgaver og rutiner ved verftet.

– Det kan være alt fra å finne bedre systemer for å håndtere lagervarer eller registrere sjekklister på, til gode løsninger på prosjektdokumentasjon, kommunikasjon og oppfølging i tråd med LEAN-prinsippet. Det er mange prosesser man skal gjennom en vanlig arbeidsdag, og det er selvsagt en fordel for både verft og kunder at det gjøres så enkelt og effektivt som mulig.

Robert mener det er gode framtidsutsikter for både regionen og verftsbransjen. Foto: Lykt Foto & Film.

Lyse framtidsutsikter

Det er en tradisjonell bedrift og spektakulær hall Robert har med seg nye tanker til. Nesten samtidig som han ble ansatt, åpnet MOEN den nye tørrdokkhallen. Den nær 40 meter høye hallen omtales iblant som «katedralen» blant lokalbefolkninga, og markerer den foreløpig siste store milepælen i en verftshistorie som strekker seg uavbrutt tilbake til 1923. Robert er stolt over å få bidra til denne historien.

For Robert og hans kolleger betyr investeringa med den nye dokkhallen at de slipper de til tider nådeløse værforholdene som en faktor i arbeidsdagen. Under «skjørtekanten» på hallen har sveisere, industrimekanikere, skipsrørleggere og andre fagfolk dessuten fått 2.000 kvadratmeter verkstedareal å boltre seg på. 2.000 kvadratmeter med mange spennende og framtidsretta prosjekt.

– Framtidsutsiktene er gode. Vi har mange spennende prosjekter på gang. Spesielt liker jeg prosjekter med alternative fremdriftsløsninger. Med et stort og spennende hydrogenprosjekt på trappene, samt denne hallen som gjør underverker for både arbeidsmiljø og hva vi kan tilby våre kunder, så ser det lovende ut, avslutter Robert.

Jobbe i MOEN? Ta kontakt i dag!

Yngve Vikan