Heder til unge og rutinerte

På årets juleavslutninger ble de som har tatt fagbrevet i løpet av siste året hedret. I tillegg ble det gjort stas på Finn Åge Stieng som fikk gullklokka for 25 års tro tjeneste hos verftet.

Ungt og rutinert samlet. To med over 90 års rutine sammen med ungdommen. Stein Finnehaug, Flavio Albornoz, Simen Torsvik, June Øyen, Åsgeir Hansen og Olav Sørhaug

Avdelingene på Kolvereid og på Ottersøy hadde i god korona-stil to separate juleavslutninger, men ble samlet digitalt gjennom storskjermen som hang på veggen. Her fikk de fremmøtte se at de som har tatt fagbrevet i løpet av det siste året ble gjort stas på. 

I løpet av 2021 har June Øyen, Simen Torsvik, Øystein Grong, Flavio Abornoz, Patiwat Liaprakhon, Olav Sørhaug og Oliver Brasø tatt fagbrev. June, Simen og Patiwat tok sitt andre fagbrev. De seks førstnevnte fortsetter hos MOEN etter lærlingtiden. HR-leder Ynge Vikan forteller at de er veldig fornøyd med at så mange vil fortsette hos MOEN.

– 80 til 90 prosent av de som har lærlingplass her blir. Vi vokser mye og trenger rekrutteringen som er, forteller Yngve.

Gullklokke etter 25 års tro tjeneste.

25 år i bedriften

Markeringen med å gi ut heder og ære på juleavslutningen ble godt tatt imot, og vil bli en tradisjon de kommende årene.

– Tidligere har vi ikke vært flink nok til å hedre de som har tatt fagbrevet, men nå skal vi bli gode på det. Det er veldig viktig å synliggjøre hva de som har tatt fagprøven har prestert, forteller Yngve Vikan.

I tillegg til heder for de med fagbrev fikk Finn Åge Stieng gullklokke for 25 år tro tjeneste. Finn Åge begynte på Moen Slip 1. oktober 1996.

– Det har vært bra og lærerikt. Ingen dag har vært lik, sier Finn Åge.

Les mer om juleavslutningen og intervju med flere av lærlingene på ytringen.no