AQS Tor har ankommet MOEN

Etter noen dramatiske uker er endelig «AQS Tor» fremme på MOEN i Kolvereid. Her skal båten repareres for skadene etter dramaet i Norskehavet.

MOEN har fått oppdraget å utbedre skadene på båten, i konkurranse med to andre verft.

– Båten skal nå slippsettes for å kartlegge eventuelle skader under vannlinja, sier adm.dir. Paul Ingvar Dekkerhus ved MOEN.

Servicebåten, med en prislapp på 66 millioner kroner, løsnet fra dekket til det nederlandske lasteskipet «Eemslift Hendrika», og falt i Norskehavet natt til 6. april, der den drev utenfor Stadt inntil den ble berget om kvelden 7. april.

Påtroppende skipper Svenn Magnus Steffensen har fulgt bygginga av «AQS Tor» hele veien. Derfor var det noe spesielt å se at fraktefartøyet fikk slagside og at «AQS Tor» falt av.

– Det var litt fortvilelse da vi så at den var involvert i hendelsen i Norskehavet. Men alt i alt var det kanskje det beste utfallet for alle parter. For ingen vet hvordan det hadde gått hvis det ikke hadde sklidd av «Eemslift Hendrika». At den falt av hadde positiv innvirkning på stabiliteten på fraktebåten, forteller Steffensen til Namdalsavisa.

I tillegg kom det fem båter med frakteskipet «Deo Volente» til Kolvereid. Tre av båtene skal ferdigstilles av Moen Marin AS før endelig overlevering til kunde. De to andre båtene er omlastet etter uhellet på Eemslift Hendrika vil gjennomgå ytterligere inspeksjoner før det avgjøres hva som skal gjøres videre med disse.