MOEN blir autorisert forhandler av CAT-deler og service

Prosjektleder Hans Rørstrand er meget fornøyd med avtalen MOEN og Pon Power har inngått.

Pon Power og MOEN inngår et AMD-samarbeid (Authorized Marine Dealer) som gjør MOEN til autorisert forhandler av CAT-deler og service.

– Dette er en viktig avtale som gjør oss sterkere på motormekanikk enn noen gang tidligere, sier en meget fornøyd Paul Ingvar Dekkerhus, administrerende direktør i MOEN.

– AMD-statusen vil samtidig bety mye for våre kunder og for oss som selskap, legger han til.

– Vi er stolte av å ha fått på plass denne avtalen som utvider vårt nettverk, og i større grad gjør oss tilgjengelig for kundene der de er. MOEN har flotte lokasjoner, og er et firma som satser sterkt på flere områder våre kunder er involvert i. Dette betyr bedre effektivitet, større tilgjengelighet og at kunnskap om CAT-motorer vil være lettere tilgjengelig for kundene i markedet, forteller Parts & AMD Manager Kenneth Næss i Pon Power AS.

Selskapet har fra før tilsvarende avtaler med Ulmatec Skipsservice og Bømlo Skipsservice

Kompetanseløft for MOEN

Forhandleravtalen innebærer et betydelig kompetanseløft for MOEN. Serviceteknikere og mekanikere begynner nå på et omfattende opplæringsprogram utviklet av Caterpillar. MOEN får også tilgang til alt av teknisk dokumentasjon, og kan utføre garantiarbeid på CAT. Avtalen innebærer også at MOEN kan ha et større og mer konkurransedyktig lager av CAT-deler.

– Det styrker leveringssikkerheten på CAT-deler og service i områdene vi dekker. Samtidig sammenfaller Pon Powers sterke fokus på innovasjon og miljøvennlige løsninger med vår grønne industristrategi, forteller Dekkerhus, som får bifall fra sin nye samarbeidspartner i Pon Power.

– Vi gleder oss til fortsettelsen, og å se hva videre samarbeid kan tilføre lokale Caterpillar-kunder i området, avslutter Kenneth Næss.

Om Pon Power

Pon Power AS er eneforhandler i Norge av CAT og MaK motorer og generatoranlegg fra 6,4 til 16.200 kW. Typiske applikasjoner er fremdriftsmotorer, hjelpemotorer og generatorsett for levering av primærstrøm og nødstrøm til maritim industri, olje og gassinstallasjoner, samt landbasert industri. Pon Power utvider nå sitt brede service-nettverk og kan tilbyr god og rask tilgang på overhalinger /reparasjoner, originaldeler, samt teknisk support 24/7. Selskapet er ISO 9001, ISO 14001 og OHSAS 18001 sertifisert.

Pon Power har stort fokus på innovasjon og jobber blant annet med å utvikle mer miljøvennlige løsninger ved bruk av ny renseteknologi, motoroptimalisering og batterier. Selskapet holder på å ferdigstille et nytt hybrid-testsenter på Berger som vil gjøre selskapet i stand til å utvikle optimaliserte hybridløsninger for ulike skipstyper og driftsprofiler