GIR VG1-ELEVER GRUNNLAG FOR UTDANNINGSVALG

Både Moen Marin Service og Moen Power har behov for dyktige fagarbeidere i framtiden. Derfor jobber de to bedriftene sammen for å styrke rekrutteringen – hver eneste dag.

Denne uka har Moen Marin Service (MMS) og Moen Power (MP) hatt seks utplasseringselever fra VG1 TIP (teknisk og industriell produksjon) på besøk. To har fått overvære en arbeidsuke i MP, mens  fire har tilbrakt arbeidsuka hos MMS på Kolvereid og i Ottersøy.

– Utdanningsinstitusjonene utdanner den fagarbeiderkompetansen regionen trenger, men for å styrke rekrutteringen til lokale bedrifter må vi i næringslivet og skolene jobbe sammen, sier personalleder i MMS, Andrea Nogva.

Bakgrunnen for inntaket av utplasseringselever fra VG1 er å vise elevene hva bedriftene har å tilby før de skal velge retning før det avsluttende året på TIP.

– Vi jobber målrettet mot fagarbeideren med et ønske om å gi ungdommen bedre grunnlag for yrkes- og utdanningsvalg. Vi håper selvfølgelig at noen av elevene synes det vi holder på med er så interessant at de velger å komme tilbake ved en senere anledning, sier personalleder Andrea Nogva, i MMS.

Akkurat nå tar bedriftene på Namdalskysten historiens største krafttak for vekst i sysselsetting og verdiskaping. I løpet av årene som kommer skal et samlet næringsliv skape hele 1000 nye arbeidsplasser i en av Norges mest spennende næringsregioner.

I tillegg til å ha utplasseringselever både fra VG1 og VG2, skal MMS og MP delta på Fagarbeidermessa +1000 som går av stabelen i mars. Det åpnes også snart for å søke om sommerjobb hos begge bedriftene.