SAMARBEIDER OM ET GODT SOMMERJOBB-TILBUD TIL STUDENTER

Marin Design AS og Moen Marin Service AS har gått sammen for å styrke rekrutteringen. Nå tar de inn NTNU-student på sommerjobb.

En viktig del av rekrutteringsstrategien til Moen Marin Service AS er å være synlig blant studenter og fagmiljøene rundt dem. Derfor har selskapet etablert et tilbud om sommerjobb for ungdom som tar høyere utdanning. Nå ønsker Moen Marin Service AS og Marin Design AS marin teknikk-studenten Embla Larsdotter Holten velkommen til en lærerik og inspirerende sommer.

Styrkeberegner seg gjennom sommerferien
Embla, som kommer fra Oslo, søkte sommerjobb hos Marin Design AS og Moen Marin Service AS på eget initiativ etter å ha blitt presentert for bedriftene gjennom bekjente. Til høsten tar hun fatt på sitt fjerde år som marin teknikk-student, med marine konstruksjoner som sin spesialisering.

– Jeg håper jo at disse ukene skal gi meg et innblikk i hvordan en framtidig arbeidshverdag vil komme til å se ut, sier studenten som synes det er motiverende å kunne jobbe med faget i praksis før siste innspurt på studiet.

De første ukene vil gi et innblikk i hvordan båter blir til, gjennom tegninger og nøye beregninger. Embla vil jobbe med båter som hun kjenner igjen når hun de siste ukene skal være med å se på selve produksjonen av båtene.

– Vi tilbyr noe annet enn å sitte og løse matteoppgaver, som man gjør mye av i studietiden. Nå jobber hun for eksempel med styrkeberegninger av en katamaran – en typisk arbeidsoppgave hos oss, sier Per-Ole Holm i Marin Design AS.

Stadig flere studenter ser mot oppdrett

– Vi ser at utviklinga går mot at flere marin teknikk-studenter velger å spesialisere seg innenfor fiskeri- og havbruk. Dette er veldig positivt for oss og vi er nødt til å henge oss på denne utviklingen som en del av rekrutteringsprosessen vi er i, sier personalleder Andrea Nogva hos Moen Marin Service AS.

Sommerjobbordningen skal evalueres etter sommerferien.

– For at vi skal kunne gjøre en god rekrutteringsjobb opp mot nyutdannede er vi nødt til å vise dem at vi er her. Det vil vi selvfølgelig gjøre på en best mulig måte og det er derfor evalueringen i ettertid er såpass viktig for oss, sier Per-Ole Holm, skipsingeniør hos Marin Design AS.