MOEN OG NOGVA KJØRER SAMMEN

Moen Power og Nogva Motorfabrikk drar med en forhandleravtale i gang et nytt samarbeid. Med område fra Fosen i sør til Vega i nord skal Moen Power fra Ytre Namdal bli en viktig del av servicenettet til det tradisjonsrike foretaket på Sunnmøre. 

Etablert høsten 2015 som selvstendig avdeling i Moen Marin, er Moen Power en ung virksomhet – mens Nogva med sin 104-årig historie siden starten i 1913 framstår som et av kystens fremste varemerker.

En mekanisk «nykommer» er dermed i inngrep med en virkelig bransjeveteran. Fram til nå har Nogva operert med bare noen få servicepunkt langs norskekysten. Moen Power med base på Kolvereid i Ytre Namdal blir den første på Trøndelagskysten.

Mens kystfiskeflåten lenge var det viktigste segmentet for Nogva, besitter havbruk i dag den posisjonen. Nogva Motorfabrikk produserer fortsatt egne gir- og propellsystem, som kombinert med motorer fra flere produsenter installeres som totalpakker for framdriftsmaskineri; generatorer inkludert.

Mange brukere av Nogva
Profesjonelle brukere utgjør hovedtyngden – samtidig er Nogva som desidert markedsleder innenfor både fiskeri og havbruk også i regionen Midt-Norge. At Moen Power vil bli et oppdatert servicepunkt med mobile enheter, vil være godt nytt for et stort antall fartøy og yrkesutøvere i regionen.

Administrerende direktør Kjell Norvoll har klare forventninger til et fruktbart samarbeid med fagmiljøet på trøndelagskysten på salg, service, reparasjoner og ettermarked.

– Utgangspunktet Ytre Namdal er sentralt for mange av våre eksisterende kunder. Nogva og Moen Power akter å samkjøre oss godt, slik at så vel gamle som nye kunder skal ivaretas som vi ønsker, sier Norvoll som nå noterer stadig framgang for motorfabrikken med hovedkontor på Haram.

– Milepæl for Moen Power
Moen Power er den første godkjente lærlingebedriften for motormekanikerfaget i Nord-Trøndelag, Lasse Berg, daglig leder i Moen Power, har store forventninger til det nå formaliserte samarbeidet.

– En milepæl for Moen Power særskilt – og videre hele konsernet Moen Marin Group under ett. Avtalen vil høyst sannsynlig bidra til både et faglig og omsetningsmessig løft. Samarbeidet med Nogva vil gi ny effekt til målet om å ta maskinteknikk og kompetanse på dieselmotorer og tilhørende fag til nye nivå i regionen, sier en fornøyd Lasse Berg.

Via komplette framdriftsmaskineri, hovedsakelig en rekke nybygg i NabCat-serien, har Nogva og Moen Marin Group alt gjort mange nyttige erfaringer, og teknisk sjef Torfinn Hansvik i Moen Marin deler optimismen knyttet til forhandleravtalen.

– Med base i gode produkt og leveringsdyktighet, er vi sikre på at samarbeid og kunnskapsutvikling vil gi god uttelling for begge parter, sier teknisk sjef Torfinn Hansvik i Moen Marin.