Barske forhold og et godt sted å være

Kjell-Erik Sortland, lærling verft, motormekaniker, verftsarbeider, MOEN Steigen, fagbrev verft, fagbrev, industriarbeider

Når nordavinden slår og bølgeskvulpene står høyt, har Kjell-Erik Sortland det som best ved MOEN Steigen.

20-åringen fra Kabelvåg avsluttet nettopp et toårig lærlingløp som industrimekaniker, og er allerede i gang med et nytt fagbrev som motormekaniker. Interessen for å skru har alltid vært stor, og som verftsarbeider har Kjell-Erik det som plommen i egget.

– Jeg har alltid vært glad i å gjøre ting med hendene, og hos MOEN får man jobbe med konkrete oppgaver som gir direkte resultater. Det er lett å se fruktene av et solid håndverk og det gir mestringsfølelse.

Ingen dager er like, og som lærling hos MOEN får Kjell-Erik bryne seg på mange spennende oppgaver. Dette inkluderer vedlikehold av båter som maling, oljeskift, sveising og andre vitale serviceoppgave. Som fersk fagarbeider får han også fullt utbytte for kompetansen når spesialoppdrag, verkstedtjenester og reparasjon av utstyr skal utføres.

– Hver eneste dag gleder jeg meg til å gå på jobb. MOEN Steigen er en flott arbeidsplass med rause og kunnskapsrike kolleger, og man lærer stadig noe nytt. Det er også en veldig fin plass og det er kjekt å være på jobb når havet ligger stille og glitrer i sola. Men det er nesten enda bedre på dager med masse vær og vind!